منو
Your Cart

شفلرا

شفلرا
شفلرا
شفلرا
شفلرا
شفلرا
شفلرا
شفلرا
شفلرا
شفلرا
شفلرا

نام گیاه         شفلرا
نام علمی      Schefflera actinophylla
خانواده        Aralia cea

 
شفلرا درختچه ای همیشه سبز و بومی استرالیا می باشد. ارتفاعش به 3 متر می رسد و دارای برگ های سبز روشن و براق و چرمی است گه دمبرگ های بلند دارد که ابتدا با 3 برگچه  چنجه ای می روید و به 7 یا 9 تا می رسد. برخی از انواع آن ابلق و دارای قامتی کوتاه هستند.
 

شرایط محیطی
 

شفلرا گیاهی مقاوم به شرایط نامساعد محیط است. خشکی را تحمل می کند اما بهتر است خاک آن را مرطوب نگهدارید و در بین دو آبیاری خاک آن تا حدودی خشک باشد. پس در تابستان هفته ای 2 تا 3 بار و زمستان آنرا 1 بار آبیاری کنید. اگر با کمبود آب مواجهه شد برگ های آن آویزان می شود در اینصورت بهتر است آنرا یک ربع در تشت آب بگذاید. با آبیاری زیاد نیز برگ های آن زرد می شود و می ریزند. این گیاه به نور غیر مستقیم نیاز دارد و گاهی باید در معرض آفتاب صبح قرار گیرد. نسبتا به سایه مقاوم است اما در نور کم برگ های آن زرد و بی رنگ می شود. دمای هوای مناسب این گیاه بین 18 تا 27 درجه است. در دمای بالاتر ساقه هایش بلند و کج می شود. خاک مورد نیازش مخلوطی از خاک باغچه (خاک معمولی) با کمی خاک برگ است. برای استفاده از کود می توانید از فروردین تا مهر به مقدار 3گرم در لیتر هر دو هفته یکبار استفاده کنید. وقتی گیاه جوان در حال رشد است هر سال دوبار احتیاج به تعویض گلدان دارد، بعد از آن هر سال و یا هر دو سال یکبار گلدان آنرا تعویض کنید. عمل هرس کردن را در هر زمانی می توان انجام داد اما هرس در فصل پاییز باعث می شود گیاه ریشه های جدید و رشد جدید داشته باشد.
 

تکثیر گیاه
 

از طریق کشت بذر، خوابانیدن ساقه و یا ریشه دار کردن قلمه می توانید اقدام به تکثیر کنید. برای خابانیدن ساقه می توانید گیاه را از قسمت ساقه در عمق 6 تا 8 سانتی متر از خاک بکارید و زمانیکه ریشه داد آنرا جدا کنید. در روش قلمه نیز قلمه ها باید به طول 15 سانتی متر همراه با یک برگ باشد. آنرا بکارید و با حفظ رطوبت در دمای 22 درجه، آنرا دور از نور مستقیم نگهدارید.
 

آفات و بیماری ها
 

کنه ی عنکبوت (قرمز)، آفت عمده ی این گیاه در شرایط هوای خشک است. شته، حشرات سپر دار، تريپس و شپشكهاي آرد آلود از دیگر عواملی است که گیاه را درگیر می کند. قارچ پیتیوم باعث خشکیدگی قلمه ها می شود. باکتری باعث سوختن برگ ها و بیماری لکه برگی قارچی در اثر قارچهای آلرناریا، سرکوسپورا و فیتوفترا ایجاد می شود. در هوای مرطوب نیز سفیدک پودری بر روی برگسار ایجاد می شود که باید از قارچ کش ااستفاده نمود.

 

نوشتن نظر

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
بد خوب