منو
Your Cart

نهال درخت بالنگ

نهال درخت بالنگ
نهال درخت بالنگ
نهال درخت بالنگ
نهال درخت بالنگ
نهال درخت بالنگ
نهال درخت بالنگ
نهال درخت بالنگ
140,000 تومان
  • موجودی: موجود
  • مدل: balang
  • وزن: 5.00kg


 
نام گیاه      بالنگ Citron
نام علمی    Citrus medica
خانواده      Rutaceae

 

بالنگ در و نواحی شمالی و جنوبی کشورمان پرورش داده می شود. بومی جنوب شرقی آسیا بوده و از خانواده ی مرکبات است. این میوه دو گونه دارد گونه ی اول که اطراف آن باریک است ترنج نام دارد و گونه ی دوم بالنگ نام دارد. میوه ها به شکل مستطیل یا بیضی هستند و وزن میوه گاه تا 1 کیلوگرم می رسد. پوست این میوه معطر، زرد رنگ و ضخیم همراه با برامدگی در سطح آن است. گوشت میوه سفید و کمی شیرین است و دارای مغزی پر آب می باشد. بذر میوه نیز به شکل صنوبر است و در پوششی سفید رنگ می باشد. برگ های آن پهن و خوشبو بوده که طولشان از 10 تا 18 سانتی متر است. ارتفاع این درختچه نیز در حدود 2 متر می باشد.
 

برخی از خواص بالنگ
 

اثرات ضد التهابی و کم کنندگی قند خون را دارد.
پوست زرد بالنگ برای تقویت قلب، کبد سرد، معده و احشای داخل شکم مفید است و برای تحلیل بادها و نفخ و کمک به هضم غذا موثر می‌باشد
دم کرده پوست خشک شده این میوه برای ترشح صفراوی مفید است و جویدن آن خوشبو کننده دهان است.
پوست و گوشت سفید خشک شده آن را در لابه لای لباس ها مانع از بید زدنشان می‌شود.
تخم بالنگ ضد تب است و برای از بین بردن کرم روده ای مفید می باشد.

 
شرایط محیطی
 

این درختچه دوستدار آب، آفتاب و هوای گرم و کمی مرطوب است و به شدت به سرما حساس است. گرما شدید و خشکی نیز به برگ ها و میوه آسیب می رساند.
هفته ای 2 تا 3 بار آبیاری با حفظ رطوبت خاک کافی بنظر می رسد. دقت کنید خاک خیس ریشه ها را می پوساند.
خاک گیاه باید زهکشی خوبی داشته باشد و مناسبت ترین نوع آن خاک سبک و غنی است. برای تغذیه ی گیاه در بهار کود شیمیایی و در پاییز از کود دامی پوسیده استفاده نمایید.

 
تکثیر گیاه
 

اغلب تکثیر بالنگ توسط قلمه صورت می گیرد. قلمه ها را در بهار و در فاصله ی 4 متر از یکدیگر می کارند.
خوابانیدن روش دیگر تکثیر این درختچه است.

 
آفات و بیماری ها
 

از آفت های مهم مرکبات سپرداران، شپشکها،شته ها، کنهها، نرمتنان، حلزونها، پروانه برگخوار، مینوز و نماتد می باشند. بیماری های قارچی نیز شامل فوماژین یا دوده، گموز ریشه و طوقه، آنتراکنوز و لکه قهوهای برگ می باشند.
در صورتی که میزان آفت زیاد باشد برای نابودی کنه ها از کنه کش ها استفاده نمایید.2 نوع سوسک کریپتولموس و نوویرس کاردنیالیس برای مبارزه با شپشک ها موثر هستند. و برای مبارزه با سوسک ها و پروانه ها نیز می توانید از سم فسفر استفاده نمایید. و در آخر قارچ کش ها نیز برای از بین بردن قارچ استفاده می شوند.

 

نوشتن نظر

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
بد خوب